Cosmedico lampe za solarijume

Cosmedico lampe

Covek se od davnina interesovao za sunce i njegovo blagotvorno dejstvo, a helio terapija je bila veoma poznata i cesto primenjivana kod starih civilizacija. Nagli razvoj nauke i tehnologije narocito u 19 veku nam je omogucio da u potpunosti objasnimo i ispitamo prirodu suncevih zraka. Nakon velikih naucnih otkrica sredinom 20 veka pocela su ispitivanja i rad na stvaranju vestackog sunca ili njegovih pojedinih segmenata. Tvorac i inovator ove ideje je bio nemac Freidrich Wolff koji je radeci na ovom projektu zajedno sa svojim bratom Jorg Wolffom napravio i predstavio prvi solarijum. Ovo se desilo pocetkom 1975. godine i on se sustinski nije mnogo razlikovao od danasnjih solarijuma. Interesantno je da su se braca vise interesovala za ispitivanje i eksperimente u proizvodnji samih UV lampi a ne i za proizvodnju solarijuma pa su shodno svojim interesovanjima u Stutgartu osnovali firmu COSMEDICO koja je bila i ostala apsolutni lider u proizvodnji razlicitih vrsta lampi a tu pre svega treba istaci UV program lampi koji spada u najkompletniji i najkvalitetniji program koji se moze naci na svetskom trzistu. Treba napomenuti da pored fabrike u Nemackoj postoji i fabrika u Kanadi koja vazi za jednu od najmodernijih fabrika UV lampi na svetu.

Posebno je vazno da je program UV lampi proizveden u skladu sa najnovijim medicinskim i tehnoloskim normama koje propisuje EU o cemu vlasnici solarijuma MORAJU voditi racuna kako u interesu njihovih klijenata tako i u sopstvenom zbog velikih kazni koje su predvidjene za nepostovanje postavljenih normi.

Pored programa UV lampi po kome su siroko poznati u ponudi su i najnovije Collagen lampe koje ce zbog svojih izuzetnih svojstava biti sve vise u upotrebi. Vazno je reci da Cosmedico budno prati desavanja na svetskom trzistu ali i u medicini koju prati velikim spektrom specijalnih lampi namenjenih iskljucivo upotrebi u medicinskim ustanovama i klinikama. Cosmedico program je uskladjen sa najnovijim regulativnim aktima koja je propisala EU i cvrsto se drzi toga jer je njihov stav da je zdravlje i dalje na prvom mestu. Ovakav pozitivan pristup je ujedno i najbolja garancija za vrhunski klvalitet svih lampi koje se nalaze u programu firme COSMEDICO.

Copyrights VoxTrade © 2014